Porcelæn og keramik, ingen panik!

Porcelænslim: Perfekt til sarte reparationer

Lige når du er klar til at servere teen i dit fine testel, opdager du en revne i underkoppen. Heldigvis kan du let lime porcelæn med en god porcelænslim – både kaffekoppen, Bruce Lee figuren og dine keramikfliser i køkkenet – på ingen tid.

HVAD ER PORCELÆNSLIM?

Porcelænslim er en kraftfuld og letanvendelig lim til en række porøse og ikke-porøse skrøbelige materialer, herunder porcelæn og keramik. Selvom du kan finde porcelænslim til al slags materiale, kan det være en god idé at vælge en, der matcher særligt til dit projekt, eftersom lim til porcelæn kan have forskellige egenskaber. Nogle lime fungerer godt til ekstreme temperaturer, mens andre minimerer lugtgener og er lette at rengøre.

TIPS TIL AT LIME PORCELÆN

Når du er klar til at lime porcelænet i din kaffekop eller vase, er det super enkelt at følge disse trin:

  1. Saml alle skårene sammen på et rent og fladt område, som køkkenbordet.
  2. Læg stykkerne frem, som du skal lime.
  3. Påfør porcelænslimen til begge skår, du vil lime. Sammensæt forsigtigt stykkerne.
  4. Når porcelænslimen er tør, kan du fjerne overskydende lim med en skarp kniv eller hobbykniv.

Find noget malertape og brug det til at tørsammensætte delene, så du får et perfekt fit. Det kan også bruges til at støtte dit projekt, mens de limede dele tørrer.

Kræver dit projekt udfyldning af mellemrum, overfladereparationer eller laminering, er den bedste lim til dit porcelæn eller keramik en epoxylim. En epoxylim består af to komponenter: resin og hærder. Når de blandes, skaber de et holdbart klæbemiddel med stærkt hold. Derudover er epoxylim også:

  • vandafvisende
  • modtagelig for slibning og boring
  • trykresistent
  • ideel til udendørsbrug

TIL HVILKE PROJEKTER KAN JEG BRUGE PORCELÆNSLIM?

Skal du lime noget småt eller skrøbeligt, der kræver en hurtig reparation, er superlim det bedste valg til et sømløst fix. Skal du bruge et stærkere hold, er det en Pattex Universallim, du skal bruge. Dens unikke sammensætning gør den ideel til både indendørs og udendørs reparationer.

Pattex Universallim er også ideel til større reparationer som gulvbelægning og lignende våde flader. Her får du stærkt hold i en lim til porcelæn, fliser, gips, beton, glas, tekstil og meget, meget mere.