Reparér læder, let og hurtigt!

Reparation af læder: Din guide til at spare læder og penge

Er der huller og flænger i lædermøblerne, så spar tid og penge ved selv at reparere dit læder. Følg vores guide til, hvordan du fikser læder uden at sy.

Reparation af læder: Det skal du bruge

Når du skal fikse din lædersofa eller lædersædet i bilen, så brug ikke en tilfældig, gammel sekundlim. Sekundlim – også kendt som superlim – bliver nemlig hård, når den tørrer, og efterlader en stiv samling, der før eller siden vil gå op igen. Fordi læder er et fleksibelt materiale, har du i stedet brug for en både stærk og fleksibel lim for at holde bedst muligt.

For at reparere læder skal du bruge følgende værktøjer:

 • Læderlim
 • Applikator – for eksempel en tandstik, en nål eller et andet spidst objekt.
 • Tekstil– eller læderlap – til større reparationer
 • Isopropylalkohol – til at rense overfladen
 • Gammel klud
 • Malertape

Hvad med kunstlæder? Undrer du dig over, hvordan du skal reparere kunstlæder, så har du svaret lige her – og du er heldig: Det gør du på præcis samme måde, som med ægte læder.

Sådan reparerer du flænset læder: Trin for trin

Har du en flænge i lædersofaen, i sædet eller i et andet læderprodukt, så se her, hvordan du reparerer det:

 1. Rengør området, du skal reparere.
 2. Klip læder– eller tekstillappen til, så den passer til hullet. Skub den forsigtigt ind under flængen og sørg for at lappen ligger glat og ikke bliver forstyrret af klumper eller ujævnheder i læderet.
 3. Påfør lim på din applikator (for eksempel en nål) og gnid lim på begge sider af flængen og på lappen. 
 4. Skynd dig at fjerne overskydende lim med en gammel klud.
 5. Sæt flængen sammen igen og hold den samlet.
 6. Hold flængen samlet med malertape og lad limen tørre i ca. 2 timer.

Ved små flænger er det ikke altid nødvendigt at bruge en læder– eller tekstillap. Til større flænger kan det dog være nødvendigt. Hvis du indsætter en lap, vil det gøre bindingen stærkere og holde flængen bedre sammen.

Vælg den rette lim til læderreparation

En oplagt lim til reparation af læder er Pattex Kontaktlim Liquid. Det er en hurtig lim, der klæber super godt og er nem at fordele. En anden god lim, når du skal fikse læder – både ægte læder og kunstlæder – er Pattex Kontaktlim Gel. Det er en fleksibel lim, der er nem at påføre selv større flader, takket være sin gelstruktur.