Skip to Content

Sundhed
& miljø

PATTEX
“GIVER DIG STYRKEN”

Dette er et løfte, som rækker langt videre end til at gøre vores brugere i stand til at klare deres arbejde ved hjælp af vores stærke højkvalitetsprodukter i den store portefølje af løsninger til limning og tætning. Det afspejler også den forpligtelse, som mærket, der tilhører Henkel, verdens førende virksomhed i bæredygtighed, har påtaget sig til at forsyne brugerne med giftfri formuleringer, som hverken vil skade dem eller miljøet.

Når det gælder Pattex, så er det altid løfter, der holder. Det er grunden til, at der ligger konkrete og håndgribelige planer bag vores bæredygtighedsstrategi.

For udviklede markeder er det vores mål, at hele vores produktportefølje skal være fuldstændig fri for opløsningsmidler. Det er en stor udfordring, da vi aldrig ønsker at gå på kompromis med vores produkters ydeevne. Vi kan med stolthed hævde, at vi allerede i dag har nået 99% af dette mål. Det sidste nye eksempel er lanceringen i hele Europa i 2011 af den nye stærke universallim, der kaldes 100% lim og selvfølgelig indeholder 0% opløsningsmidler.

For nye markeder er det vores mål på grund af markedets behov og tilgængeligheden af råmaterialer, at hele vores produktportefølje skal være fuldstændig fri for giftige opløsningsmidler – sådan at alle farlige opløsningsmidler totalt fjernes. Det er en udfordring, da det kræver en tung investering bagved. Vi kan med stolthed hævde, at vi allerede i dag har nået 95% af dette mål på verdensplan. Det sidste nye eksempel er afgjort, at vi har fjernet opløsningsmidlet "Toluen" fra alle vores kontaktlime på verdensplan.  I 2014 vil Pattex have nået sit mål med at udfase alle farlige opløsningsmidler fuldstændig.