Skip to Content
13 min læsning
Beskyt dit træ effektivt

Træfugemasse: Løsningen til alle dine træreparationer

Træ er et naturligt materiale, der dagligt udsættes for slid. Med træfugemasse kan du effektivt afhjælpe alle problemer med revner og huller. Se her, hvordan en god fugemasse til træ kan løse dine DIY-problemer.

I denne artikel

Hvad bruges træfugemasse til?

Træfugemasse hjælper dig med at udfylde de sprækker og huller, der opstår i selve træet, eller hvor træ møder træ. Træstykker sidder ikke altid tæt sammenklinet og snorlige, når de sættes op, og træet slides med tiden, så der opstår revner og huller. Det kan for eksempel være nødvendigt at fjerne fuger og tilføre ny fugemasse til gamle trægulve for at få dem jævne og pæne igen – eller restaurere loftbjælkerne, hvis du fjerner et forsænket loft. I de fleste tilfælde er den bedste og nemmeste løsning at udbedre disse skader ved hjælp af en god træfugemasse, som giver sømløse, sikre og stærke træstrukturer.

Påkrævede materialer

Sådan bruger du træfugemasse effektivt

Hvis du vil bevare kvaliteten og en flot fremtoning i dine trækonstruktioner gennem mange år, gælder det om at vælge den rigtige træfugemasse til projektet. En god fugemasse til træ har stor betydning for, at dit træ holder sig på toppen såvel funktionsmæssigt som visuelt.

  • Før du begynder: Sørg for, at du har samlet alt det nødvendige materiale og værktøj til opgaven. Du skal også sikre dig, at de områder, du skal fuge, er fri for snavs.
  • Under arbejdet: Arbejd altid under sikre forhold. Brug handsker for at beskytte dine hænder, når du bruger træfugemasse. Vask dine hænder grundigt, når du er færdig.
  • Oprydning: Når du er færdig med at bruge træfugemassen, skal du følge producentens anvisninger til opbevaring af resterne. Til sidst skal du rengøre det værktøj, der er kommet i kontakt med fugemassen, med sæbe og varmt vand.

Find den rette træfugemasse til dine projekter

For at finde ud af, hvilken træfugemasse, der egner sig bedst til opgaven, skal du tage bestik af nogle få faktorer, som for eksempel at anvende en malbar fugemasse til træ, når det færdige produkt skal matche farven og stilen i dit hjem. Skal træet derimod fremstå så naturligt og intakt som muligt efter reparationen, kan du i stedet anvende en træfarvet fugemasse.

Fugning af træ kan være svært på grund af uregelmæssige dimensioner, former og linjer. Til alt ubehandlet træ - frossent, vådt eller andet – er du bedst tjent med Pattex Tag & Reparationsmasse. Dette produkt er ideelt til forskellige projekter rundt om i hjemmet, såvel indendørs som udendørs, da fugemassen danner et elastisk beskyttelseslag på utætte og udsatte steder og hindrer fugt i at trænge ind. Fugemassen er desuden lugtfri og uden opløsningsmidler og bitumen. Så uanset om du udfylder huller i træplader eller tætner vindueskarme, løser dette produkt opgaven!

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i