Skip to Content
12 min læsning
Nem forsegling inde og ude

Akrylfugemasse kort fortalt

Med så mange forskellige produkter til rådighed, kan det være en udfordring at vælge den korrekte fugemasse i akryl. Denne vejledning hjælper dig med at finde den rigtige akrylfugemasse (eller acrylfugemasse), der er et økonomisk alternativ til silikonefugemasse. Desuden kan den males, så farven matcher omgivende indendørs og udendørs overflader.

I denne artikel

Hvilke former for akrylfugemasse er tilgængelige?

Byggemarkeder tilbyder mange typer af akrylfugemasse. Nogle indeholder latex eller urethan, mens andre indeholder silikone, som giver ekstra holdbarhed og bedre klæbeegenskaber. Andre variationer af akrylfugemasse inkluderer finish tætningsmasse i akryl, fugemasse i akrylpolyurethan og akrylmastik fugemasse.

Pattex Indoor Fill&Repair er eksempelvis en akrylbaseret fugemasse, der er utroligt nem at afglatte og som er overmalingsklar allerede efter 1 time. 

Når du vælger akrylfugemasse, skal du læse producentens anvisninger samt alle tilgængelige produktoplysninger for at sikre, at tætningsmidlets egenskaber passer til dit projekt.

Påkrævede materialer

Eksperttips

Akrylfugemasse til mange formål

Du kan bruge akrylfugemasse til mange forskellige projekter; fra forsegling af vinduer og døre til lukning af luftlækager og andre huller mellem inderside og yderside i dit hjem. De fleste DIY-entusiaster bruger generelt akrylfugemasse til projekter, der involverer tætning, samling og fugning. Da fugemasser i akryl er lugtfri og let kan males, bruges de oftest til fugning af boligen. Akrylfugemasser er også kompatible med keramiske overflader. Hvis du planlægger opgaven omhyggeligt, kan du hurtigt og nemt udføre dit næste DIY-projekt med akrylfugemasse.

Sådan bruger du akrylfugemasse

  1. Forbered dit arbejdsområde. Sørg for at de overflader og områder, du vil forsegle, er let tilgængelige og renset for snavs. Påfør malertape omkring områder, hvor du vil have rene, lige fuger.
  2. Forbered din fugemasse. Skær spidsen af røret af i en 45 graders vinkel ved hjælp af en kniv eller saks. Diameteren på det resulterede hul skal måle ca. 3 mm; du kan altid forstørre det, hvis det bliver nødvendigt. Læg din akrylfugemasse i en fugepistol.
  3. Øv dig. Test dit produkt på et stykke skrot ved at følge instruktionerne i det næste trin.
  4. Påfør akrylmassen. Hold fugepistolen ind til det hul, du vil forsegle, i en 30-graders vinkel. Klem langsomt på aftrækkeren og påfør en jævn stribe akrylfugemasse i mellemrummet eller sømmen.
  5. Afslut dit job. Fugt din pegefinger. Kør den langs overfladen af fugemassen for at skubbe produktet ind i hullet. Fjern derefter overskydende fugemasse og fordel den på områder, der ikke har fået tilstrækkeligt med fugemasse. Fjern regelmæssigt overskydende akrylfugemasse fra fingeren og hav en skål med vand lige ved hånden, så du kan holde din finger våd.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i