Skip to Content
12 min læsning
Find dit match!

Farvet fugemasse: Det perfekte match

Introducér nye farver til dit køkken eller bad med fugemasse i farver, der binder indretningsdesign og fliser sammen på et helt nyt niveau.

I denne artikel

Hvad kan farvet fugemasse bruges til?

De rum vi oftest ombygger – køkkenet og badeværelset – er også de dyreste at renovere. Det koster tusindvis af kroner at opgradere vægge, skabe, bordplader og inventar.

Det er også ofte de små detaljer, der tæller, når vi kigger på drømmekøkkener og luksusbad. Men det er de færreste, der tænker over, at farvede fuger kan være en af de små vigtige detaljer, der løfter kanter og mellemrum i bad og køkken fra tilfældigt håndværk til et gennemført design.

Påkrævede materialer

Eksperttips

Hvornår bruger du farvet fugemasse?

De mest anvendte farver til fugemasse er transparent, hvid eller variationer af offwhite, der gør dem perfekte til langt de fleste projekter, såsom fugemassen Pattex Anti Mould Silicone, der er klar til maling efter bare 10 minutters påsætning.

Med farvet fugemasse kan du let bringe ekstra design ind i din indretning. Du kan finde det i et stort udvalg af farver som beige, bronze, mahogni, grå og rødbrun. Næste gang du installerer en køkkenbordplade i sten med matchende vægfliser, kan du give fugerne en grå farve fugemasse, der giver kontrast mellem elementerne og skaber gennemgående linjer i køkkendesignet.

Sådan bruger du farvet fugemasse

  1. Rengør. Sørg for, at området, du arbejder med, er rent og fri for støv, snavs og smuds, så farvefugemassen kan skabe den bedst mulige forsegling.
  2. Tape. Påfør malertape på begge sider af fladerne du vil fuge, som eksempelvis mellemrummet fra bordplade til vægflisekant. Det vil give dig en mere glat kant på de farvede fuger til køkkenet og badeværelset.
  3. Klip. Skær spidsen af fugetuben med en 45 graders vinkel, sådan at åbningen matcher størrelsen på den fuge, du vil lægge. Hellere for lille, da du altid kan skære mere fra.
  4. Påfør. Sæt fugetuben i fugepistolen og påfør med fast, vedvarende tryk den farvede fugemasse langs kanter og ind i mellemrum.
  5. Udglat. Brug enten et fugesæt til udglatning eller en sæbeindsmurt finger og kør det hen over kanten på den farvede fuge for at give den en helt glat finish.
  6. Færdig. Fjern malertapen og lad de farvede fuger tørre som instruktionerne anviser på tuben eller pakningen. Spotter du ufine kanter, kan du give det en sidste udglatning efter fjernelse af malertapen.

 

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i