Skip to Content
3 min læsning
Farvel til de grimme limrester

Fjern limrester effektivt! Sådan undgår du at efterlade spor

Fjern limrester med det samme uden besvær. Uanset hvor forsigtig du er, er det næsten umuligt at undgå at spilde lidt lim, når du skal foretage reparationer i hjemmet. Følg vores tips og teknikker for hurtigt og nemt af fjerne den overskydende lim fra metal, plast, glas og andre almindelige materialer.

I denne artikel

Fjern limrester fra enhver overflade

Vi kan ikke altid være totalt koncentrerede om vores projekter. Så spild og overløb kan forekomme, når man arbejder med lim, epoxy og andre klæbemidler, og det resulterer i uønskede rester. Imidlertid kan selv kraftige, multifunktionelle superlime, som Pattex 100%, normalt fjernes ved hjælp af materialer, der findes i dit værksted eller i dit hjem. Spar tid og besvær ved at være klar til at reagere hurtigt med den rette knowhow ved spild af lim.

Eksperttips

Fjern limrester fra metal

Her er nogle enkle tip til, hvordan du fjerner lim fra metal.

  1. Start altid med at fjerne snavs og andre rester fra området med vand og en klud.
  2. Tryk ren acetone fra en klud eller vatrondel mod limen, indtil den opløses. Tør grundigt efter.
  3. Prøv at skrabe limresterne væk med en kitkniv eller et barberblad, men vær forsigtig med ikke at ridse metallet. Prøv først at blødgøre limen med et husholdningsrengøringsmiddel.
  4. Foretrækker du et kraftigere middel end acetone, kan du eksperimentere med denatureret alkohol, lightervæske eller hydrogenperoxid.

Fjern limrester fra plast

Det kræver lidt kendskab til materialets egenskaber at få lim af plast. Prøv med vegetabilsk olie eller hudfugtighedscreme, hvis du vil gå blidt frem. Hvid eddike kan også fjerne uønsket, hærdet lim fra plast. Skrab limresterne væk med et kreditkort etc.

Fjern limrester fra glas

Prøv med en kombination af manuelle og kemiske metoder. Påfør vaseline, neglelakfjerner, eddike eller olie (alternativt oliebaserede stoffer som mayonnaise eller margarine) på området. Mæt limresterne fuldstændigt og skrab forsigtigt limen væk med en skraber eller skuresvamp.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i