Skip to Content
13 min læsning
Hold huset tæt!

Udendørs fugemasse: Sådan påfører du den

Hold vandet ude og undgå fugtskader ved at bruge den bedste udendørs fugemasse. Læs her, hvordan du påfører vandtæt fugemasse optimalt.

I denne artikel

Udendørs fugemasse: Det skal du være opmærksom på

Vil du sikre både komfort og værdien af dit hjem, er det essentielt at beskytte det mod fugt. Med den rigtige vandtætte fugemasse til udendørs brug kan du forhindre, at vand trænger ind i huset i første omgang. Derfor bør du sikre følgende steder med den bedste udendørs fugemasse, du kan få fat på.

 • vinduer
 • døre
 • tagrender og nedløbsrør
 • udluftningskanaler
 • inddækninger på taget
 • sprækker og huller

 

Påkrævede materialer

Eksperttips

Sådan påfører du silikonefugemasse til udendørs brug

Vandtæt silikonefugemasse er det bedste produkt, når du vil holde vandet ude. Silikonen forbedrer fugemassens kvalitet ved at styrke både fleksibilitet og klæbeevne.

Når du vil påføre udendørs silikonefugemasse, skal du gøre følgende:

 1. Start med at fjerne gammel fuge– og spartelmasse med en spartel eller et skarpt værktøj. Er massen ekstra genstridig, så påfør silikonefjerner-gel.
 2. Rengør området og fjern overskydende rester af tidligere fuge– og spartelmasse. Har du brugt silikonefjerner, så brug rengøringsmiddel eller husholdningssprit til at fjerne rester af gelen.
 3. Sørg for at bruge en fugepistol af høj kvalitet. Så bliver arbejdet nemmere og kvaliteten bedre, når du påfører silikonefugemassen.
 4. Er mellemrummet for stort til, at du kan fylde det med fugemasse (ca. 1,3 cm eller større), så put en fugebagstop ind først, inden du kommer fugemasse på.
 5. Slut af med at køre et glatteværktøj langs med kanten. Så får du så pænt et resultat som muligt.

Vælg den rette fugemasse til udendørs brug

Hvis du generelt er grundig i at vedligeholde dit hjem, så kan du let reparere de utætheder, der opstår henover året. Til en hurtig og effektiv tætning af fx vinduer, udendørs armaturer og lignende er Pattex Perfect House Universal Sanitary and Building Sealant et godt valg. Det er en vejrbestandig silikonefugemasse, der fx også fæstner på metal, beton og murværk. Denne silikonefugemasse kan du også bruge i vådrum.

For større arbejder, især udendørs, så vælg Pattex PL300 Lim- og fugemasse. Det er topkvalitets udendørs fugemasse, der takket være limen hæfter omgående og har en styrke uden sidestykke. Du kan både lime fugemassen til kolde og varme overflader, og den er derfor anvendelig under selv barske forhold – den hærder endda under vand! Denne vandtætte fugemasse holder også længe og er modstandsdygtig over for opløsningsmidler, ælde og uv-stråling.

Hvis du skal sikre et vådrum, fx badeværelset, så kan du med held benytte Pattex Anti Mould Silicone. Det er en helt ny, aktiv silikonefugemasse , som beskytter effektivt mod skimmel og mørkfarvning.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i