Skip to Content
14 min læsning
Skimmel i fugen? Farvel!

Ekstra flot badeværelse: Sådan rengør du silikonefuger

Mug og skimmelsvamp gror let i fugerne på badeværelset. Men du kan heldigvis let fjerne skimmelsvamp i silikonefugerne på badeværelset. Læs her, hvordan du gør.

I denne artikel

Hvorfor er det vigtigt at rengøre fuger af silikone?

Fugemasse af silikone er den gummiagtige hvide eller gennemsigtige fuge, som du ofte finder, hvor håndvasken, badekarret og brusenichen møder en væg med fliser. Fugen forhindrer, at der trænger vand ind bagved.

Det varme, fugtige miljø på badeværelset er det perfekte sted for skimmelsvamp, der elsker at gro her – også på din fuge af silikone.

Lader du skimmel gro uden at fjerne det, bliver du på et tidspunkt nødt til helt at udskifte fugen, hvilket kan være tidskrævende. Heldigvis er det let at lære, hvordan du rengør silikonefugen og fjerner skimmelsvamp. Det kan du endda gøre helt uden specialiserede rengøringsmidler, og vi viser dig her hvordan, du gør det, med helt almindelige ting fra din husholdning.

Påkrævede materialer

Eksperttips

Rengøring af silikonefuge: Mug– og skimmelfjerner

Den bedste løsning er at bruge en dedikeret mug– og skimmelfjerner beregnet til badeværelser. Den er specialdesignet til rengøring af badeværelser og er derfor meget lidt tilbøjeligt til at gøre skade på din silikonefuge. Mug– og skimmelfjerner kan du finde i de fleste supermarkeder og byggemarkeder. Husk at læse instruktionen grundigt, inden du bruger produktet.

Hvis ikke mug– og skimmelfjerner kan gøre kål på pletterne af skimmelsvamp, er skimlen sandsynligvis trængt for meget ind i fugen. I så fald bliver du nødt til at erstatte den med en anti-skimmel-fuge.

Undgå rengøring af silikone: Vælg den rette fugemasse

Den bedste løsning til at undgå skimmelsvamp langs fugerne på badeværelset er at bruge en anti-skimmel-fuge i første omgang – eller at erstatte fugen de steder, hvor du ikke kan fjerne skimmelsvampen i fugen. Her kan du for eksempel bruge Pattex Anti Mould Silicone, der er en vandtæt og fleksibel silikonefuge specielt udviklet til at forhindre skimmelvækst i fugtige miljøer som på badeværelset og i køkkenet. Det er en effektiv fuge, der af Institut Fresenius er bekræftet som den bedste sanitetssilikone med skimmelbeskyttelse.

Fjern skimmelsvamp i fugen: Fjern og erstat silikonefugen

Er skimmelsvampen trængt for langt ind i fugen, kan det være nødvendigt at fjerne og erstatte den eksisterende fuge. Se her, hvordan du gør:

  1. Fjern. Brug først Pattex silikonefjerner, som nedbryder den eksisterende fuge, og gør det lettere at fjerne den. Brug herefter Pattex sealant Remover Tool til at fjerne fugen uden at skade de omkringliggende materialer rundt om samlingen.
  2. Rengør. Efter at have fjernet den gamle fuge brug en klud fugtet med mineralsk terpentin til at fjerne skidt, som har samlet sig omkring samlingen. Det sikrer, at du får den bedste forsegling med den nye fuge.
  3. Klargør. Klip spidsen af fugebeholderens doseringstud i en 45 graders vinkel, så åbningen passer med bredden på samlingen. Fortvivl ikke, hvis åbningen er for lille – du kan altid gøre den større.
  4. Forsegl. Kom fugebeholderen i en fugepistol og sæt spidsen af doseringstuden ved den ene ende af den samling, du skal forsegle. Pres nu forsigtigt og fast på aftrækkeren og flyt roligt tuden langs samlingen. Sørg for at gøre det med en fortsat, ensartet bevægelse, så du får en ensartet stribe af fugemasse.
  5. Glat. Så snart du har påført fugemassen, brug et fugeglatteværktøj til at skubbe fugen kompakt og glat ind i samlingen, så du opnår et professionelt resultat. Husk at tjekke produktets instruktioner for at se hvor lang tid, det tager at hærde.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i