Skip to Content
14 min læsning
Start din fugepistol!

Lær alt om fugning og få flotte resultater

Skal du udføre fugning af fliser? Med de rigtige fugningsteknikker og øvelser kan du forny de slidte fuger i badeværelse og køkken med din egen fugepistol.

I denne artikel

Fugning af fliser – og hvilke andre overflader?

Er du i tvivl om du skal give dig i kast med fugning af fliser? Er projekterne med fugepistolen sat på pause? Når du kender grundreglerne for fugning og påsætning af silikonefugemasse, kan du nemt finpudse kanterne uden problemer!

Her kan du anvende fugning:

 • Vindueskarme
 • Dørkarme
 • Mellemrum, huller og sprækker i betonfundamenter
 • Træbeklædning
 • Fliser
 • Håndvaske
 • Toiletter
 • Bordplader
 • Badekar og brusenicher
 • Stuklister og loftsudsmykning
Påkrævede materialer

Eksperttips

Nem guide: Sådan fuger du

Når du først har teknikken, er fugning af fliser, træbeklædning og karme ingen sag.

Følg vores guide trin for trin og fix dine fugeprojekter med flotte kanter.

 1. Undersøg dit projekt. Hvad er omfanget og målet? Hvilket værktøj skal du bruge for at klare opgaven? En god tommelfingerregel er kun at fuge, hvor der er max 1,3 cm mellemrum.
 2. Køb materialer på forhånd. Lav en indkøbsliste med alt hvad du skal bruge og hav det klar. Så slipper du for at stå midt i projektet og mangle vigtige redskaber.
 3. Forbered området. Som med alle andre gør-det-selv-projekter er det en god idé at rengøre arbejdsområdet. Fjern gammel fugemasse med en hobbykniv og påsæt malertape til at beskytte kanterne.
 4. Påfør fugemassen. Nu er du klar til fugning. Du kan få flere forskellige typer fugemasse i både fugepistol eller tube. Prøv det gerne af på et stykke affald, inden du starter med at fuge.
 5. Glat fugen undervejs. Det er vigtigt at glatte fugen ud for at fjerne huller og overskydende fugemasse. Du kan let bruge en sæbedyppet finger til udglatning. Når du er færdig, fjernes malertapen, så fugen kan tørre.
 6. Lad det tørre. Nu skal du bare vente på, at fugen hærder.

Fugning for begyndere

Hvordan kan jeg klare fugeprojekter, hvis jeg ikke har erfaring med værktøjet?

Måske har du prøvet et par basale gør-det-selv-projekter og er klar til nogle mere avancerede opgaver. Kan du klare at fuge på egen hånd? Svaret er et klart ja, for fugning er en færdighed, alle kan lære. Som med alle andre projekter er reglen: jo mere du øver dig, jo bedre bliver du.

Sådan vælger du den rigtige fugemasse

Ethvert gør-det-selv-projekt vil altid gå hurtigere, når du har de rigtige produkter ved hånden.

Andenrangs værktøj giver andenrangs resultater, der ofte betyder flere reparationer i fremtiden.

Pattex Tag & Reparationsmasse er ideel til udendørsreparationer på huset.
Vejrskifte, uv-stråling og skader fra mos og lav er alle med til at forvitre og slide på din boligs yderside, og derfor har den brug for en holdbar tætning af og til. Pattex Tag & Reparationsmasse danner et elastisk beskyttelseslag på utætte og udsatte steder og forhindrer fugten i at trænge ind, og den er helt gennemhærdet efter 24 timer. Silikonefugemassen kan bruges på fibercement, mur, tagsten, beton, metal, ubehandlet træværk, glas, fliser, PU-skum og forhåndsgrundet bitumen.

Har du brug for en ny fuge på badeværelset? Så er Pattex Anti Mould Silicone det rigtige valg.
Den helt nye type aktiv silikonefugemasse er specialudviklet til at beskytte effektivt mod skimmel og mørkfarvning med 5 års garanti. Start din fugning af fliser, vaskekummer, brusenicher, badekar og toiletter med en lugtfri silikone, der fås i både hvid, sølvgrå og mørkegrå variant.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i