Skip to Content
13 min læsning
Kort og godt om fugemasse

Sådan finder du den bedste fugemasse til badeværelset

Hvis du planlægger et DIY-badeværelsesprojekt, får du uden tvivl også brug for fugemasse til badeværelset. Men hvilket produkt skal du vælge, og hvordan bruger du det?

I denne artikel

Fugemasse til badeværelset: Lette løsninger til tunge projekter

Fugemasse er afgørende, hvis du vil holde dit badeværelse i god stand. Korrekt tætning beskytter dine målere, vægge, gulve og mere mod fugt og skimmelsvamp. Og holder du dit inventar rent og velplejet. Men det er ikke ligegyldig, om du skal fylde en ny fuge i dit badeværelse eller ganske enkelt bare reparere en grim forsegling. Det påvirker nemlig, hvad du skal købe, og hvilke procedurer, du skal følge.

Påkrævede materialer

Sådan bruger du fugemasse til badeværelset

Husk: Fugemasse til badeværelset er et klæbemiddel. Derfor skal de overflader, du anvender det på, være rene og tørre. Og vær altid på den sikre side: Brug sikkerhedsbriller og handsker, og vask dine hænder efter brug.

Påføring af fugemasse på eksisterende fuger

Du behøver ikke at fjerne den gamle fugemasse, når du bruger en silikonefugemasse til badeværelset som Pattex Anti Mould Silicone. Rengør blot de eksisterende fuger med en fugtig klud for at sikre, at de er fri for skidt. Brug om nødvendigt et rensemiddel mod skimmelsvamp.

Påfør fugemassen over de gamle forseglinger, og glat derefter fugemassen ud for at få en perfekt finish.

Er du ikke helt tilfreds med resultatet? Så kan du heldigvis straks fjerne fugemassen igen med en fugtig klud og starte forfra. Hvis du påfører produktet på en lodret samling, skal du starte nedefra og arbejde dig opad.

Udfyldning af nye fuger

Forbered først dit produkt. Placer din patron i fugepistolen, og skær toppen af dysen af, så hullet får den korrekte størrelse i forhold til fugen. Hvis du ikke vil bruge en fugepistol, kan du overveje at købe en tube, som du kan klemme i hånden.

Det kan være en fordel at bruge malertape til at afdække kanterne rundt om fugerne.

Påfør frisk fugemasse til fugerne med et konstant tryk. Dette trin er relativt let, og med en glat overflade forhindrer du dannelse af mug.

Oprydning

Rengør straks dit arbejdsområde og dine værktøjer, uanset hvilket produkt du bruger. Fjern forsigtigt hærdet fugemasse med et skarpt værktøj.

Vælg den rigtige fugemasse til badeværelset

Brug altid en fleksibel og vandtæt fugemasse til bad og vådrum.

Hvis du leder efter en anden farve end de sædvanlige (brun, sort, klar, hvid, grå), bliver du sandsynligvis nødt til at male din fugemasse. Vælg da en fugemasse, der kan males. Du kan male de fleste urethan- og polyurethan-fugemasser, men tjek altid producentens anvisninger.

Både ved første forsegling og ved fornyelse af fuger, hjælper produkter som Pattex Anti Mould Silicone dig med at gennemføre dit projekt hurtigt og nemt. Produktet hæfter på fliser, glas, emalje og badekar med mere, og den specialudviklede, tredobbelte aktive beskyttelse værner effektivt mod skimmel og mørkfarvning.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i