Skip to Content
14 min læsning
Vi ser nærmere på flisefuger

Flisefuger: Beskyt og forskøn bad og køkken på få minutter.

Vand hører til nede i vasken, badekarret eller toilettet – ikke uden for. Flisefuger holder vandet ude af områder, hvor det kan forårsage skade. Brug en premium fugemasse til fliser og badekar for at opnå et rent og elegant udseende, der holder i mange år.

I denne artikel

De mange anvendelsesområder for flisefuger

På alle områder, hvor der er tendens til at ophobe sig fugt, er der en risiko for dannelse af skimmel og meldug. Beskyt dit hjem ved at udfylde huller mellem bordplader og vægbeklædning, hjørner, eller hvor som helst, du har fliser. En fugemasse til fliser af god kvalitet beskytter ikke kun dit hjem, men gør det også flottere at se på.

Påkrævede materialer

Sådan laver du flisefuger korrekt

Det er ikke svært at bruge fugemasse til fliser, men det er vigtigt, at du anvender de rigtige værktøjer:

 • Standard fugepistol
 • Maskeringstape
 • Handsker
 • Et værktøj til spredning af fugemassen (eller din finger)

Det er nemt at fuge fliser. Følg disse enkle trin for at opnå det bedste resultat:

 1. Sikkerhed først: Brug derfor beskyttelseshandsker, når du arbejder. Ved håndtering af blød fugemasse med silikone til fliser er gummirengøringshandsker en god og sikker løsning.
 2. Rengør området: Overfladen skal være ren og fri for gammel fugemasse og andre materialer for at du kan skabe en god tætning. Gennemgå hver eneste fuge mellem dine fliser. Skrubning med sæbe og vand virker bedst på de fleste overflader. Lad området tørre, inden du fortsætter.
 3. Tape området ind: Klæb forsigtigt maskeringstape på hver side af fugen, hullet eller sprækken, som du skal fylde med fugemasse. Sørg for, at tapens kanter er lige og parallelle med hinanden.
 4. Klargør tuben med fugemasse: Fugemasse til fliser er nemmest at håndtere på tube. Skær enden af tuben af med en kniv eller en saks. Åbningen skal være på godt 3 mm. Et vinkelsnit på 45 grader fungerer bedst.
 5. Udfyld fugen: Læg et jævnt og konstant tryk på fugepistolens aftrækker, så den afgiver en ensartet stråle af fugemasse. Sørg for, at fugemassen påføres præcist i sprækken eller mellemrummet, og i en passende mængde.
 6. Glat fugemassen ud: Brug et udjævningsværktøj eller din finger til at udglatte fugemassen, så den udfylder eventuelle huller og bliver jævn og glat på overfladen. Du kan nu fjerne maskeringstapen. Lad fugemassen hærde i henhold til retningslinjerne på etiketten.

Valg af den rette fugemasse til fliser

Du er måske i tvivl om, hvad der er den med velegnede fugemasse for dit projekt? Det afhænger af anvendelsesområdet og dine behov. Silikone-fugemasse er nem at arbejde med, og kan anvendes til hele spektret af tilslutnings-, dilatations- og hjørnefuger i vådrum. Da denne type fugemasse samtidig er meget holdbar, anbefales den til fliser, vaskekummer, brusenicher, badekar og toiletter, hvor der er et stort og konstant slid. Mange silikone-fugemasser er også tilsat et fungicid, som forebygger og stopper dannelsen af skimmelsvamp. Når der så lægges til, at fugemassen bevarer sin fleksibilitet, og er let at vedligeholde, er det ikke så svært at forstå, at den er blevet et meget populært valg.

Pattex Anti Mould Silicone er en specialudviklet og helt ny type silikone-fugemasse med tredobbelt, aktiv beskyttelse, der gør den særdeles effektiv mod skimmel og mørkfarvning. Det tyske Fresenius Institut har testet produktet og vurderer det til at være den bedste sanitetssilikone med skimmelbeskyttelse. Pattex Anti Mould Silicone leveres med 5 års garanti.

Har du brug for en nem, beskyttende og holdbar fugemasse til fliser og badekar? Så er Pattex Anti Mould Silicone fugemasse det rette valg for dig. Produktet er neutralhærdende, uden opløsningsmidler og specialudviklet til vådrum, hvor det sikrer solid en vedhæftning på:

 • Keramik
 • Akrylkar
 • Sanitetskeramik
 • Plast, glas
 • Emalje
 • Aluminium
 • Kobber
 • Zink

Pattex Anti Mould Silicone har desuden en lang holdbarhed og er UV- og vejrbestandig.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i