Skip to Content
13 min læsning
Fugemasse, helt enkelt!

Vælg den rette fuge til badeværelset

Skal badeværelset fikses og shines op, så kommer du næppe uden om fugning. Vælg den rette fuge til badeværelset og læs, hvordan du bruger den.

I denne artikel

Sådan bruger du badeværelsesfuge

En god, tæt fuge er afgørende for, hvordan dit badeværelse har det. For med en velvalgt og korrekt monteret fuge på badeværelset beskytter du overflader, vægge, gulv og meget andet mod fugt og skimmel. Samtidig sikrer du, at armaturer ser rene og indbydende ud.

Men det er ikke uvæsentligt, hvilken fuge du vælger. Valget af fuge og monteringen af den afhænger af, om du skal forsegle en sprække, eller om du blot skal reparere en slidt og udtjent fuge.

Når du skal montere en fuge på badeværelset, så husk at fugemasse både er et klæbemiddel og en forsegler. Derfor skal overfladerne være rene og tørre, inden du påfører fugen. Og sørg altid for sikkerheden: Brug beskyttelsesbriller og handsker og vask hænder bagefter.

Påkrævede materialer

Eksperttips

Vælg den rette badeværelsesfuge

Når du skal fuge dit badeværelse, er hovedformålet at opnå en fleksibel, vandtæt forsegling ved sammenføjninger og sprækker. Derfor har du brug for en fuge, der kan lave en sådan fleksibel, vandtæt forsegling.

Leder du efter en fuge med en anden farve end de mest brugte (brun, sort, klar, hvid og grå), så kan det være nødvendigt at male fugen bagefter. Derfor bør du her vælge en badeværelsesfuge, der kan males. Det kan de fleste fugemasser lavet af uretan eller polyuretan. Sørg dog altid for at læse producentens instruktioner.

Har badekarret eller din bruseniche en fuge, der synger på sidste vers, så kan du let påføre et ekstra lag badeværelsesfuge med eksempelvis Pattex EASY SEAL Bath & Kitchen

Skal du fuge en sammenfatning for første gang, så brug gerne Pattex Perfect House Universal Sanitary and Building Sealant, Pattex Healthy Kitchen & Bathroom Sanitary Silicone Mould Resistant eller Pattex Healthy Kitchen & Bathroom Speed Silicone Mould Blocker. De gør det let og hurtigt at færdiggøre dit projekt med at fuge badeværelset.

Påfør badeværelsesfuge til eksisterende forsegling

  • Det er ikke nødvendigt at fjerne den gamle fuge, når du bruger en fugemasse som Pattex EASY SEAL Bath & Kitchen. Du skal bare tørre den eksisterende fuge af med en fugtig klud (brug evt. også skimmelfjerner, hvis det er nødvendigt), og sørg for at fjerne alle urenheder.
  • Påfør fugemasse ovenpå den gamle fuge. Glat herefter fugen for at få et flot finish.
  • Er du utilfreds med resultatet? Så kan du straks fjerne fugen med en fugtig klud og starte forfra. 

Påfør en ny badeværelsesfuge

  • Klargør produktet. Kom tuben med badeværelsesfuge i en fugepistol og skær dysen til, så den har en passende størrelse til den samling, du skal fuge. Hvis du ikke vil bruge en fugepistol, kan du købe en tube, du let kan presse massen ud af med håndkraft.
  • Påfør frisk fuge til sammenfatningen. Dette er relativt nemt, og sørger du for en ensartet påførsel, er du med til at forhindre dannelsen af mug. Påfør fugen til samlingen med et fast tryk.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i