Skip to Content
13 min læsning
Helt klart – silikone til glas!

Glasmontage med klar silikone – helt enkelt

Silikone til glas og vinduer er designet til at forsegle samlinger i vinduesrammer af træ eller aluminium. En god forsegling mellem glas og ramme er nemlig afgørende, når du monterer dit vindue, og huset skal beskyttes bedst muligt mod støv, støj, træk og fugt. Og det er ikke kun vinduer, du kan montere: Med den rette silikone-fugemasse kan du også montere akvarier eller glasmontrer.

I denne artikel

Sådan vælger du den rette silikone til glasmontage

Hvis du vil beskytte dine vinduer bedst muligt mod elementernes rasen – og samtidig forlænge deres levetid – så er en god montage ikke til at komme uden om. Sprækker mellem vindue og vinduesrammen lukker nemlig træk og fugt ind til skade for både indeklima og din varmeregning. Derfor er det vigtigt at montere dine vinduer godt med den rette silikonefugemasse.

Når du skal vælge den rette klare silikone, så er det vigtigt at vælge et produkt, der passer med materialerne i det vindue, du skal forsegle. Derfor er det vigtigt, at du grundigt læser beskrivelsen af produktet, så du kan vælge det rette. Nogle silikone-fugemasser er gode til at montere glas i træ– eller aluminiumsrammer, og med andre kan du endda montere udstillingsmontrer og akvarier, der kan indeholde op til 300 liter.

Eksperttips

Sådan påfører du klar silikone-fugemasse til glasmontage

Når du skal montere vinduer med klar silikone, så kan du med held følge nedenstående, overordnede skridt. Vær dog opmærksom på, at det kan være forskelligt fra produkt til produkt, hvordan du konkret skal påføre det. Derfor skal du altså læse instruktionen på produktet, før du går i gang.

Gør dig klar. Tag beskyttelseshandsker på og find det værktøj, du får brug for. Det gælder blandt andet en fugepistol, malertape, en klud til rengøring og sæbevand.

Klargør overfladen. Sørg for, at den overflade, du skal påføre silikone-fugemasse på, er fri for fedt, støv og andet skidt. Sørg også for, at den er helt tør. For at sikre dig, at du kun påfører en smal stribe silikone-fugemasse, kan du sætte malertape på, så du beskytter de steder, hvor der ikke skal påføres fugemasse.

Påfør silikone-fugemasse. Kom silikone-fugemasse i fugepistolen og skær spidsen af dyssen i en 45 graders vinkel med en skarp kniv, for eksempel en hobbykniv. Tryk nu forsigtigt på aftrækkeren på fugepistolen, så du påfører en glat, ensartet og smal stribe silikone-fugemasse langs malertapen hele vejen rundt langs vinduet. Glat silikonen ved at dyppe en finger i sæbevand og kør den langs med striben af silikone-fugemasse.

Afslutning. Når du er færdig med at glatte glas-silikonen, så lad den tørre helt, før du fjerner malertapen. Er der nogle ujævne kanter, så kan du skære overskydende fugemasse af med en skarp kniv.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i