Skip to Content
12 min læsning
Til mere end gode gulve

Din guide til gulvlim

Hvis du tror, at gulvlim kun er til vinylgulve, så tro om igen. Du kan faktisk bruge gulvlim til også at reparere fleksible plastikmaterialer såsom plastiksæder og udendørsgrej. Læs mere for at finde ud af, hvordan du gør!

I denne artikel

Gulvlim: En ægte all-rounder

Mange tænker kun på lim til vinylgulv, når de hører ordet gulvlim. Men flere typer gulvlim er faktisk kemisk sammensat til at kunne reparere ting med fleksible overflader fra puder til presenninger, og det gør gulvlim til et uundværligt redskab i værktøjskassen.

Eksperttips

Hvilken gulvlim passer til dit projekt?

Når du skal vælge gulvlim, skal du overveje hvor fleksible materialer, du skal lime. Fleksible materialer kræver en lim, der skaber en samling, som kan tåle bevægelse. Hvis overfladen kan strække sig, må samlingen kunne følge med.

Sådan påfører du gulvlim

  • Kend dit projekt. Der findes 4 forskellige samlingsteknikker, når du skal bruge gulvlim.
    De har hver deres påsætningsmetode, som du kan lære her:
  • Til våd samling. Påsæt gulvlimen ligeligt på begge overflader og pres dem sammen, til de sætter sig. Du kan flytte på de limede dele, så længe gulvlimen stadig er våd. Fjern overskydende lim, inden den hærder.
  • Til små revner og rifter. Påfør gulvlim til det ødelagte område. Pres hjørnerne sammen og fastgør dem med malertape, indtil limen er solidt hærdet.
  • Til store rifter og huller. Forstærk materialet ved at placere et stykke passende stof eller fiberglas under det ødelagte område. Påfør gulvlimen og brug malertape til at fastholde samlingen, indtil limen er hærdet.
  • Til kontaktlimning. Påsæt gulvlimen ligeligt til begge overflader og lad det tørre i henhold til producentens instruktioner. Hvis du arbejder med porøse overflader, skal du give dem et ekstra lag og lade det tørre. Sørg for at alle dele, såsom gulvbelægning, ligger korrekt, inden limen hærder.
  • Tørretid og rengøring. Vent med at udsætte samlingerne for vand, før limen er helt tør. Rengør arbejdsområdet og fjern våde limrester med acetone eller neglelakfjerner. Skær overskydende hærdet lim væk med en hobbykniv.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i