Skip to Content
3 min læsning
Klippefast som granit: Betonlim

Betonlim: Sådan cementerer du din DIY-status

Det er enkelt at arbejde med betonlim, når du har den nødvendige viden. Vores guide introducerer dig til de forskellige anvendelser af betonlim og fortæller dig hvilken type, der passer til den aktuelle opgave.

  I denne artikel

  Hvad er betonlim?

  Beton er et materiale, der består af cement, tilslag og vand. Det er porøst, hvilket betyder, at det ikke er alle former for klæbemidler, der kan binde på overfladen. Uden brug af lim er reparation af beton næsten umuligt.

  Lim til beton findes i forskellige sammensætninger, der er skræddersyet til den type materiale, du skal klæbe sammen. Der findes løsninger til såvel de små hjemmereparationer som til de større og mere avancerede opgaver. Uanset om det er tæppejustering, limning af metal på beton eller reparation af veje, har Pattex den rette betonlim til opgaven.

  Påkrævede materialer

  Emballagesystemer til betonlim

  Teknikken til håndtering af betonlim afhænger af typen af lim, du bruger, og opgavens størrelse.

  Drejer det sig om almindelige reparationer i hjemmet, såvel inde som ude, er Pattex No More Nails All Materials Indoor & Outdoor en perfekt løsning. Du behøver ingen patronpistol, og monteringslimen har så stærk en initial klæbeevne, at selv tunge genstande ikke behøver yderligere støtte.

  De fleste andre betonlime fås i patroner. Ved denne type applikationer skal du blot:

  1. Lægge patronen med betonlimen i pistolen
  2. Skære spidsen til med den ønskede åbning
  3. Påføre limen langs emnets kant (i en afstand på ca. 5 cm)
  4. Lægge pres på emnerne og tillade den anbefalede hærdningstid

  Læs altid producentens detaljerede instruktioner, inden du fortsætter.

  Hvilken betonlim passer til dit projekt?

  Dit valg af betonlim afhænger også af opgavens størrelse. Her gennemgår vi brugen af betonlim opdelt på små, mellemstore og store opgaver.

  Små opgaver

  For mindre betonlimeprojekter i og omkring huset er Pattex No More Nails All Materials Indoor & Outdoor det bedste valg. Den er utrolig alsidig i anvendelsen, binder hurtigt og giver mulighed for fleksibilitet. Samtidig er den velegnet til både indendørs og udendørs brug og mister ikke styrke, når den udsættes for elementerne. Udover at lime våde flader har limen desuden den fordel, at den er kompatibel med vandbaseret maling.

  Medium opgaver

  Til mellemstore opgaver er Pattex No More Nails All Materials Quick Drying den sikre løsning. Den klarer nemt udfyldning af sprækker og kan bruges til at binde beton med træ, gips, mursten, skumplade, kork og andre materialer. Da betonlimen er isocyanatfri, uden opløsningsmidler og nem at håndtere, takket være en fastmonteret dyse, er den tilmed særlig velegnet til børn og skoler.

  Store opgaver

  Til de store opgaver i og omkring huset skal du vælge Pattex No More Nails All Materials High Tack, hvor du opnår et godt og solidt resultat med såvel porøse som ikke-porøse overflader. Denne konstruktionslim til beton sikrer meget høj omgående vedhæftning, er drypfri, forhindrer krympning eller sammenfald og kan desuden males med vandbaseret maling.

  Del dine egne projekter

  Måske er du også interesseret i