Skip to Content
12 min læsning
Upcycling til den store guldmedalje

Upcycling-ideer til overkommelige gør det selv-projekter

Vil du skabe nogle virkelig unikke gør det selv projekter i dit hjem? Spar penge, frigør din kreativitet og få nogle gode ideer til upcycling her.

I denne artikel

Lette gør det selv projekter: Vinyl sidebord upcycling

Hvis der er en ting, vi aldrig kan få nok af, er det flader at sætte ting på - det kan du få bekræftet på enhver gør det selv blog. Her får du en idé til et vintageinspireret sidebord, lavet af en gammel vinylplade – den sikre genganger på ethvert garagesalg eller loppemarked.

  1. Køb. Erhverv en gammel 12-tommer vinylplade efter eget valg og et billigt, cirkulært plantebord af stål fra en møbel- eller haveforhandler.
  2. Rengør. Tør vinylpladen grundigt af med en varm, våd klud for at fjerne støv fra overfladerne.
  3. Lim. Brug en plastlim til at påføre en jævn limstreg rundt langs pladebordets kant, og placer derefter vinylpladen ovenpå. Vær omhyggelig med at få den lagt så centralt som muligt - og tryk ned.
  4. Tør. Placer en tung genstand oven på pladen, for eksempel en tyk hardback-bog, og lad den tørre i den tid, der er angivet i limens instruktioner.

 

Eksperttips

Gør det selv projekter til haven: Planter i konservesdåser

Når der skal udvikles nye ideer til hjemmet, kommer man let til at glemme baghaven. Men denne idé kan omdanne enhver brugt bønne-, grøntsags- eller suppedåse til en farverig fornøjelse i din baghave.

  1. Rengør. Fjern etiketterne, rengør dåserne med varmt sæbevand og lad dem tørre. Bor tre eller fire små huller i bunden af hver dåse.
  2. Mal. Spraymal indersiden og ydersiden af dine dåser, enten udendørs eller i et godt ventileret rum. Du kan male alle dåserne i samme farve eller bruge den kombination af farver, du foretrækker.
  3. Lim. Brug en epoxylim til at lime siden af dåserne til dit havehegn i det arrangement eller mønster, du ønsker. Brug maskeringstape til at holde dåserne på plads, mens epoxyen tørrer.
  4. Plant. Fyld dåserne med jord og plantefrø efter eget valg.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i