Skip to Content
13 min læsning
Gør flisearbejdet nemt med fliselim!

Fliselim: Enkle løsninger til indendørs og udendørs projekter

Ønsker du at ombygge dit køkken lige op til den nye sæson? Så har du brug for et klæbemiddel, der sikrer en hurtig og effektiv løsning! Med en god fliselim kan du fastgøre enhver flise til en hvilken som helst overflade. Hold fugten ude og skab en holdbar, fleksibel finish.

I denne artikel

Fleksibel lim til fliser: Hvorfor fliselim er det bedste valg til opgaven

Når det gælder flisebelægning af de forskellige områder i dit hjem, er det vigtigste at overveje, hvordan du holder fugt ude. En god fliselim fungerer som barriere for fugt og mug. Den er desuden så fleksibel og holdbar, at den hjælper dig med at bevare den smukke finish i de områder i hjemmet, hvor der er megen trafik. Uanset, om du opgraderer til et flisegulv eller reparerer et utæt brusebad, er en fleksibel fliselim det bedste valg til opgaven.

Påkrævede materialer

Eksperttips

Følg disse trin for at gennemføre et vellykket indendørs DIY-fliseprojekt

Saml først dine materialer. Til indendørs projekter har du brug for en ren, tør klud og et skrubbeværktøj (en tandbørste fungerer fint). Til udendørs arbejde skal du blot tilføje ekstra værktøj som skovle, murske og handsker. Og selvfølgelig har du brug for en fliselim af god kvalitet til flisebelægningen.

Når du har samlet alle disse ting, er det vigtigt at forberede området:

  1. Sørg for at fjerne al gammel fugemasse, skimmel, snavs eller ødelagt cement – især hvis projektet udføres i et område med høj fugtighed. 
  2. Brug derefter din klud eller et håndklæde til at tørre hele området grundigt af. Det øger fliselimens effektivitet.
  3. Forbered dine materialer og fliselimen. Så er du klar til den sjove del!

Fliselim: Tips til køkken- og badeværelsesprojekter

Køkkener og badeværelser er de foretrukne steder for mug, skimmel og bakterier, hvilket gør vedligeholdelse af disse rum ekstra vigtig. Du vil sandsynligvis foretrække at reparere eller ombygge disse rum med særligt udvalgte fliser og har dermed brug for en fleksibel fliselim. En sådan lim er i stand til at binde på en række forskellige materialer.

Til denne type opgaver anbefaler vi at bruge Pattex No More Nails All Materials Indoor & Outdoor. Fliselimens tætnings- og bindingsteknologi sikrer en langtidsholdbar og meget effektiv tætning mod alle fugtbaserede plager. Det minimerer behovet for fremtidige reparationer. Denne lim er også i stand til at forblive fleksibelt, selv om der er mange, der går på fliserne. Limen forbliver også vandtæt trods slitage. Fliselimen er ikke alene let at holde ren: Den kan også males, så du løbende kan tilpasse rummet til din stil og smag.

Tips til påføring af fliselim udendørs

Ønsker du at skabe et hyggeligt udestuerum med gulve, der er lette at rengøre, eller vil du opgradere den kedelige beton omkring poolen? I begge tilfælde skaber udendørs fliser en fantastisk mulighed for fornyelse. Griber du opgaven rigtigt an, kan fliseløsningen skabe glæde gennem utallige varme somre med hyggelige cookouts og fester i weekenden!

Du skal blot huske, at når du designer et udendørs rum, bliver du nødt til at overveje en varmebestandig fliselim. På grund af skiftende forhold, hvor bagende solskin veksler med regn, poolvand og mudder, bliver du nødt til at arbejde med en kraftig fliselim, der løser denne type problemer. 

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i