Skip to Content
13 min læsning
Byg mure, der holder!

Nemme tips til mursten: Lim, så det holder!

Sørg for, at dine mursten holdes godt på plads og ser flotte ud med den rigtige lim. Mursten er jo ofte kernen i bærende vægge. Samtidig kan de spille en vigtig rolle i udendørs elementer og konstruktioner. Læs videre for at lære mere om at bruge lim til mursten.

I denne artikel

Lim til mursten: En let løsning til vigtige projekter

Uanset hvilken slags murstenskonstruktion, dit næste gør-det-selv-projekt byder på, skal den være så god, smuk og stabil som muligt. Mursten er ikke alene afgørende for strukturen; de spiller også en central rolle for husets æstetik og udtryk. Den rigtige lim til mursten kan stabilisere alt fra vægge til betonelementer i årevis – og samtidig sørge for, at de også ser godt ud.

Påkrævede materialer

Sådan bruges lim til mursten

Følg disse enkle instruktioner for at gøre dit næste murstensprojekt til en sikker succes.

 • Forberedelse. Sørg for, at alle de overflader, der skal klæbes sammen, er rene og godt understøttede. Sørg også for, at alle materialer passer sammen, før du påfører dit produkt.
 • Beskyttelse. Som alle andre klæbemidler kan lim til mursten (og murstenene selv) være hårde ved dine hænder, så brug handsker og vask dine hænder efter arbejdet.
 • Temperatur. Læs producentens instruktioner for at finde ud af, om du med succes kan gennemføre dit projekt under de aktuelle vejrforhold. Er der koldt, så også, hvordan du skal opbevare dit klæbemiddel, før du anvender det ved lave temperaturer.
 • Påføring. Skær spidsen af dysen af, så åbningen får den korrekte størrelse. Påfør limen i en kontinuerlig stribe på den overflade, som du vil lime. Formen og størrelsen på limstriben vil variere, afhængigt af dit projekt. Påfør limen tilpas hurtigt, så materialet kan (gen)placeres og limes inden for den tid, der er angivet i producentens instruktioner. Du kan bruge en accelerator til at fremskynde hærdetiden for nogle produkter og projekter.
 • Støtte og fastholdelse. Du skal undgå belastning og rystelser, mens limen hærder. Det kan være en god idé at afstive dit projekt for at holde det sikkert på plads, indtil limen er hærdet (se producentens instruktioner).
 • Oprydning. Rengør værktøjet og fjern ikke-hærdede limrester med det samme med varmt vand og sæbe eller med mineralsk spiritus. Skær overskydende, hærdet klæbemiddel væk med et skarpt værktøj.

Vælg det rigtige klæbemiddel

Hvis du arbejder med mursten, der er placeret udendørs, er det vigtigt at sørge for, at limen kan modstå temperaturerne og vejret i dit område. Pattex No More Nails All Materials High Tack er en meget stærk lim, der er velegnet til selv tunge projekter i og omkring huset.

  Ønsker du en krystalklar og stærk lim til mursten, er Pattex No More Nails All Materials Crystal Clear det rette valg. Og skal det gå hurtigt, er Pattex No More Nails All Materials Quick Drying med en hærdningstid på blot 20 minutter den rette løsning.

  Del dine egne projekter

  Måske er du også interesseret i