Skip to Content
12 min læsning
Reparation

Glaslim: De bedste produkter og hvornår de skal bruges

En lille glasskål med rød kant er brækket i stykker. Der holdes et stykke frem i hver hånd.

Glas er et materiale, der ikke ligner noget andet: alsidigt, smukt og stærkt nok til at vare i generationer. Men selv om du behandler det med stor omhu, er revner eller skår næsten uundgåelige. Følg vores guide til valg af den bedste glaslim til at reparere selv de værste brud.

I denne artikel

Hvad er glaslim?

Det kan være en udfordring at reparere revnet glas. At håndtere glatte overflader og skarpe kanter kan være frustrerende. Limning af det beskadigede bakspejl eller et revnet vinglas er ofte sværere, end det umiddelbart ser ud til. Reparation af sarte værdigenstande eller dyrebare ornamenter kan føre til yderligere skade og skuffelse, hvis du ikke har de rigtige værktøjer.

Pattex 100% glaslim er det bedste valg til de mest almindelige glasreparationer

De mest almindelige lime, som du finder rundt omkring i huset eller på dit værksted, er ikke beregnet til at arbejde med glas. For at lime de fleste glasoverflader skal du bruge en særlig glaslim. Lim til glas er specielt designet til at integrere sig med glassets unikke egenskaber, herunder klarheden, og anvendelsesmulighederne er utallige: Lim akvarium, ødelagte fade, antikviteter, spejle, apparater og utallige andre ting med glaslim.

Glaslim hverken ekspanderer eller trækker sig sammen og bryder glasset, det har bundet til, som en almindelig lim ville gøre.

Valg af den bedste lim til glas

Der er mange limprodukter på markedet, der tilbyder en række forskellige egenskaber og anvendelser. At vælge den rigtige glaslim til opgaven fra start, er den bedste måde at undgå problemer på og få dine glasskatte til at se helt nye ud.

Mens almindelige superlime til husholdningen fungerer godt til limning af træ, metal eller andre almindelige overflader, anbefales det ikke altid at bruge dem til reparation af glas. Disse lime kan fungere som midlertidige løsninger, men de har ofte lav modstandsdygtighed over for fugt og ultraviolet lys. Når de anvendes til glas, kan de nedbrydes ved rengøring eller almindelig brug. Ved glasbaserede reparationer skal du kigge efter en lim, der er særlig velegnet til limning af glas.

Almindelige superlime kan ikke altid anbefales til reparation af glas – her er det bedst at bruge en rigtig glaslim

Til de mest almindelige glasreparationer er Pattex 100% det bedste valg. Pattex 100% har en meget høj styrke og er fantastisk til brug med alle klare, farvede og tonede glastyper, da den er transparent. Limen binder hurtigt uden behov for fastspænding eller yderligere værktøj, og den er også vandtæt. Bemærk dog, at Pattex 100% ikke er fødevaresikker. Dens unikke sammensætning gør den velegnet som lim til glas og metal og en række andre materialer i husholdningen.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i