Skip to Content
12 min læsning
Farvel til limklatter på glasset!

Så nemt fjerner du lim på glas, uden at ridse

Pletter af lim er svære at undgå, men nemme at fjerne. Det er nemlig ikke svært at fjerne rester af lim på glas. Det gælder, uanset om det er ruden, glasbordet eller dit yndlings vinglas, der har fået sig en irriterende limplet.

I denne artikel

Det skal du vide om at fjerne lim fra glas

Lim er et stærkt og alsidigt klæbemiddel, der er let at bruge næsten overalt – også når du skal lime på glas. Men pletter af overskydende lim ser sjældent godt, og da slet ikke på glas, hvor det meget tydeligt ses.

Men ligegyldigt, om det er superlim, rester fra labels og klistermærker eller spor fra tape, der sidder fast på glasset, så er det enkelt at fjerne limrester fra glas – også uden at det ridser. Det kræver blot de rette redskaber og den rigtige metode. Her får du den bedste måde til at få lim af glas – uanset, om det er på vinduer, drikkeglas eller den smukke karaffel, at limen har sat sig spor.

Sådan fjerner du lim fra glas: Trin for trin

Er din lim endt steder på glasset, hvor den ikke hører hjemme, så vær forsigtig. Lad være med at forsøge at skrabe den af, for eksempel med en mejsel. Det kan skade og ridse glasset. Følg i stedet disse trin, når du vil fjerne lim på glas.

  1. Find et produkt med acetone. Til at blødgøre og fjerne lim gør acetone underværker. Det indgår ofte som ingrediens i neglelakfjerner, ligesom du også finder acetone i visse rengøringsmidler. Kig på etiketten for at se, om et produkt indeholder acetone.
  2. Væd en blød klud eller et stykke stof med acetone. Press kluden mod området på glasset, hvor der sidder lim fast. Hold kluden mod området og lad den sidde et stykke tid. Efterhånden, som acetonen blander sig med limen, vil den løsne limens binding.
    Vær forsigtig, når du påfører acetone. Mange væsker, der indeholder acetone, kan efterlade pletter på stof og andre materialer.
  3. Fjern limen. Brug et barberblad og fjern forsigtigt den blødgjorte lim langs barberbladets kant. Hvis du støder på lim, der ikke er blevet helt blødt, så stop og påfør mere acetone. Fortsæt forsigtigt, og tving ikke limen af, før den er helt blød. Bagefter kan du tørre glasset af med en ren klud.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i