Skip to Content
11 min læsning
Fix rullegardinet – uden at bore!

Fix rullegardinet helt uden skruer: Gardinstang uden at bore

Er rullegardinerne ved at falde ned fra væggen, så hæng gardinstangen op igen helt uden at bore. Du skal blot bruge stærk dobbeltklæbende montagetape og behøver slet ikke den store værktøjskasse.

I denne artikel

Hæng rullegardinet ordentligt op – uden at bore og skrue

Gode rullegardiner holder forstyrrende lys ude – uanset om det er solens stråler om dagen, eller om det er gadelys om natten. Men for at virke ordentligt skal rullegardinet hænge godt og sikkert, så stangen ikke pludselig falder ned.

Er gardinstangen ikke sat godt fast, kan du let montere den sikkert – også uden den store værktøjskasse. Du kan nemlig let hænge en gardinstang op til dit rullegardin helt uden at skulle bore og skrue. Du kan i stedet bruge en særlig kraftigt klæbende tape, for eksempel No More Nails Montagetape 120 kg, som sikrer, at rullegardinet hænger godt og sikkert – helt uden at du skal rode og larme, mens du monterer det. Du kan montere rullegardinet enten øverst i selve vinduesrammen eller over vinduesnichen.

Påkrævede materialer

Vær opmærksom på, at ikke alle vægoverflader inde i et hus er stærke nok til at bære vægten af et tungt rullegardin, der kun fæstner på et lille areal. I sådanne tilfælde anbefaler vi at montere rullegardinet i selve vinduesrammen. Spørg eventuelt en professionel håndværker eller rådgiver, hvis du er tvivl.

Ekstra stærk dobbeltklæbende montagetape er særligt anvendeligt til at montere rullegardinet på vinduesnichen. En hel rulle kan, afhængig af vægoverfladen og byggematerialerne, bære en samlet vægt på op til 120 kilo.

Læs produktbeskrivelsen grundigt, inden du monterer dine rullegardiner med montagetape. Så ved du, om tapen passer sammen med den overflade, de skal klæbe fast til.

Klargør også vindue, væg og rullegardin inden montagen. Rengør alle overflader for støv, skidt og fedt og tør dem grundigt af.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i