Skip to Content
13 min læsning
Udfør renoveringen med PU fugemasse

PU fugemasse: Professionel løsning til professionelle resultater

Overvejer du PU fugemasse til dit projekt? Vi giver dig en guide til forskellen mellem fugemasse og lim, viser hvordan du påfører den og fører dig direkte til den bedste PU fugemasse til de tunge opgaver. 

I denne artikel

Hvad er PU fugemasse?

PU fugemasser er fleksible og alsidige konstruktionsfugemasser, der egner sig til en række forskellige overflader som træ, metal, plastik, murværk, aluminium, stuk og meget mere. De er vandtætte og fleksible i alt slags vejr, hvilket gør dem perfekte til at lukke mellemrum og huller på ydersiden af bygninger. 

Påkrævede materialer

Eksperttips

Er PU fugemasse det samme som PL lim?

Selvom PU fugemasse har nogle af de samme egenskaber som sin modpart, PL lim, er det ikke det samme produkt og bør ikke bruges til samme slags opgaver. PL lim er specielt designet til at give bygninger større bæreevne, mens PU fugemasse er meget fleksibel og egnet til at skabe luft- og vandtætte forseglinger.

Sådan bruger du PU fugemasse

Det er nemt at påføre PU fugemasse med de rigtige værktøjer. Her er, hvad du skal bruge, og hvordan. 

  • Du skal bruge:
  • Fugepistol
  • Hobbykniv
  • PU fugemassebeholder
  • En kompatibel udglatningsspartel

 

  1. Skær påføringsspidsen til den ønskede fugestørrelse. 
  2. Punkter fugemassebeholderen og indsæt den i fugepistolen. 
  3. Klargør fugemassebeholderen og lav en teststribe på en prøveoverflade for at sikre, at fugestørrelsen er rigtig. 
  4. Påfør fugemassen i henhold til producentens instruktioner. 
  5. Brug en udglatningsspartel i henhold til producentens anbefalinger. 

Den bedste PU fugemasse til strukturelle formål

Pattex har udviklet en række polyuretan fugemasser og skum, der er egnet til alle slags indendørs og udendørs strukturer. Følg altid anvisningerne på produktpakken for at kende til dens særlige specifikationer. 

Skal du forsegle huller omkring vinduer, døre, sidedækninger, garageport, frontspidser eller sålbænke, har du brug for Pattex Universal PU Foam. Denne 1-komponent universal PU fugemasse har en stærk fyldeevne og struktur, der er velegnet til at isolere alt fra vinduesrammer til sprækker i væggen. Den fæstner på næsten alle byggematerialer og kan lydisolere med op til 60 dB. 

Hvis du arbejder med taget, kan vi anbefale Pattex Fugeskum Universal til Pistol. Denne professionelle fugemasse har en god mekanisk styrke og er let at anvende med fugepistol. Her får du store varme- og lydisoleringsresultater på tagrygge og skorstene – og kan efterisolere de løse teglsten. 

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i