Skip to Content
13 min læsning
Forsegling til fisketank

Sådan klarer du tætning af akvariet

Et utæt akvarium er ikke enden på dit fiskeeventyr. Genforsegling af glasset er enkelt med den rette akvariesilikone. Følg vores guide for at finde fugemassen og lære at tætne akvariet.  

I denne artikel

Akvariesikker silikone til tætning af akvarie

Et utæt akvarie er et problem, der kræver hurtig indsats: Hvis du ikke tætner akvariet, kan en lille læk hurtigt vokse indtil revnen knuser glasset og gør skade på både dit hjem og dine fisk. 

Når du foretager tætning af akvariet, er det vigtigt, at du vælger en fugemasse, der passer godt på beboerne i din fisketank. Fiskesikre silikoner har særlige sammensætninger, der skiller sig ud fra andre silikonefugemasser. Her er, hvad du skal kigge efter:

Akvariesikre silikonefugemasser…

 • er kompatible med både saltvand og ferskvand
 • har sammensætninger, der kan holde til at være under vand
 • er ikke-giftige og 100% sikre i et akvarieklima

Eksperttips

Sådan tætner du akvariet

Før du starter reparationen, skal du undersøge alle samlingerne for huller. Hvis du dræner akvariet for at forsegle én lækage, er det klogt at sikre resten af samlingerne, mens du er i gang. 

 1. Dræn vandet indtil du når under det sted, du skal tætne. Vi anbefaler, at du omplacerer fiskene til et andet akvarium, så du kan dræne alt vandet og rengøre akvariet. 
 2. Fjern den gamle fuge med en hobbykniv eller lignende skarpt værktøj. Hvis fiskene fortsat er I akvariet, skal du være opmærksom på ikke at spilde silikonerester i vandet. Fjern ikke fugen uden at genforsegle og tætne akvariet efterfølgende. 
 3. Rengør samlingerne for at fjerne gammel fugemasse fra glasset. 
 4. Start på indersiden af akvariet og påfør din akvariesilikonefuge langs samlingens hjørner. 
  Sørg for at fylde alle mellemrum med fugemassen. 
 5. Gentag påføring på ydersiden af akvariet og sørg for, at der ikke er mellemrum i fugen. 
 6. Vent på at fugen hærder for at sikre fuldt hold, inden du fylder tanken med vand. 
 7. Fyld tanken langsomt, mens du sikrer, at fugen kan holde. 

Hvilken akvariesilikone er bedst til tætning af akvariet?

Som bedste akvariesilikone er Pattex Easy Seal Bath & Kitchen en klar favorit. Denne silikonefugemasse er skabt til våde og fugtige miljøer, der har brug for en uigennemtrængelig barriere. Den er nem at afglatte, hærder hurtigt og er stort set lugtfri. Er glaspanelerne i akvariet ved at splitte, kan du med fordel give det en god akvarielim, inden du tætner akvariet. 

Er selve glasset revnet, har du brug for en professionel hjælper. Det kan kræve et nyt glaspanel, og afhængig af akvariestørrelsen er tætning af akvariet muligvis ikke nok til at holde vandtrykket i tanken. Rådfør dig med en ekspert i dit lokale byggemarked for de præcise trin i denne proces. 

 

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i