Skip to Content
12 min læsning
Varmefast fugemasse, klar til kamp! Reparation

Sved på panden? Grib en varmebestandig fugemasse, der kan klare opgaven!

Har du brug for en varmebestandig fugemasse, der kan klare ekstreme temperaturer på op til 1200 grader? Vi hjælper dig godt på vej! Læs med i guiden for at lære de bedste varmefugemasser at kende til dit projekt – og se hvor du ellers kan anvende dit nye powertool. 

I denne artikel

Hvad er varmefast fugemasse?

Varmebestandig fugemasse er en type yderst stabil og temperaturresistent silikonefugemasse, der giver et holdbart resultat, uden at den krakelerer eller krymper. Den kemiske sammensætning af silikonen giver den en høj modstandsdygtighed overfor høje temperaturer, der nedsætter varmeoverførsel og gør den ideel til fuger, der ofte udsættes for meget stærk varme.

Hvor langt de fleste silikonefugemasser er varmeresistente til en vis grad, er det ikke alle fugemasser som kan klare op til 1200 graders massiv varme. Derfor er det vigtigt at kende forskellen, når du er ude for at købe ind til en varmefast fuge.

Eksperttips

Her kan du bruge varmebestandig fugemasse Den rette varmefaste fugemasse til opgaven

Varmebestandig fugemasse er ideelt til steder og samlinger, som eksponeres for ekstreme temperaturer, både høj varme og intens kulde. Det typiske varmespektrum for en varmefast fuge rangerer fra -50◦C og op til 315◦C. Nogle industrielle varianter af varmefast fugemasse kan endda klare temperaturer på op til 815◦C – eller 1200◦C grader!

Varmebestandig fugemasse er perfekt til steder som

  • Motorpakninger
  • Brændstofpumpedæksler
  • Vand- og oliepumpeforseglinger
  • Køkkenovne
  • Udsugning
  • Pakninger på hvidevarelåger
  • Fyr og varmeanlæg
  • Industrielle pakninger og tungt maskineri

Den rette varmefaste fugemasse til opgaven

Når du skal finde en god all-round varmefast fugemasse til både køkken, bil og hvidevarer, skal du kigge efter en fuge, der er både vandfast og olieresistent. Det er altid godt at have et fugemultiværktøj med i redskabskassen, hvis fyret eller varmepumpen pludselig stopper med at virke. Husk at opbevare den ved stuetemperatur, så den er frisk og klar til brug.

Sørg også for at vælge et kvalitetsmærke, der ikke trækker sig sammen eller krakelerer under temperaturstigningerne. Her er det en god idé at alliere sig med vores eksperter i byggemarkederne, der kendes deres udvalg. Hellere betale lidt ekstra for et resultat, der bliver godt og kan klare temperaturerne end en, der hurtigt slides eller svinder af varmen. På den måde får du et holdbart resultat over længere tid.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i