Skip to Content
12 min læsning
Efterlad ingen mærker

Nemt og rent: Sådan fjerner du taperester

Hvis du ved, hvordan du fjerner taperester, kan du få både legetøj, værktøj og hjemmets interiør til at se ud som nyt. Læs her, hvordan du nemt kan fjerne spor af klister effektivt.

I denne artikel

Sådan fjerner du taperester uden spor

Dobbeltklæbende tape har utallige anvendelser i reparationsprojekter, men kan ofte efterlade uønskede spor. Her er en nem måde at fjerne taperester fra gulvtæppe, væg, tapet og andre overflader. 

  1. Skrab forsigtigt tapen væk fra paneler, dørkarme, væg og gulve med en spartel. Er tapen tør, kan det tage længere tid at fjerne, især på malede områder. 
  2. Klister kan fjernes med varmt sæbevand på mange overflader, såsom akryl, gips, asfalt, kobber, enamel, glas, lineoleum, marmor, tin eller vinyl. Vandet blødgør tapen, så du let kan gnubbe den af. 
  3. Opvarm med en hårtørrer undervejs. Varmen kan blødgøre klisteret og gøre det lettere at fjerne, uden at ødelægge materialet, det sidder på. 
  4. Brug en blanding af vaskemiddel eller bagepulver i vand for at lave en pasta. Påfør det med blød børste til sporet, spred forsigtigt og rens herefter med varmt vand. 
  5. Prøv en lille smule sprit til trykfølsom tape. Brug en ru vaskeklud og skrub forsigtigt. Acetone eller terpentin kan også virke. En lignende metode kan opnås med sprøjtesmøremiddel, men sørg for at rense grundigt. 

 

Eksperttips

Sådan fjerner du klister: Store og hårdføre klistermærker

At fjerne større mærker kan kræve en mere detaljeret tilgang. Følg disse trin for at fjerne klisterspor fra større klistermærker og etiketter. 

  1. Rens klistermærket og området omkring det med varmt sæbevand. Sørg for at fjerne alle spor af snavs, støv og pletter. 
  2. Opvarm mærket. Ved opvarmning med hårtørrer kan det være lettere at få klisteret til at give slip. Brug dog ikke en kraftig varmepistol, da det kan skade malingen under. 
  3. Løsn med fingerspidserne, et plastikkort eller et lignende uskarpt objekt, der ikke ridser, for at trække det opvarmede klistermærke af. 
  4. Hvis opvarmning og vask ikke virker, så prøv en klæbefjerner. Du kan påføre en lille smule produkt med en mikrofiberklud og lade det sidde i mindst 1 minut, før du gnubber det væk med en fugtig klud. 
  5. Gentag vask for at fjerne ethvert overskydende spor af klister. Du kan vokse den rene overflade, hvis du vil. 

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i