Skip to Content
12 min læsning
Luk lækagen effektivt!

Rørtætningsmidlet sikrer gevind og samlinger

En rørtætningsmasse er et fantastisk materiale, som du kan bruge til at reparere de utætheder, der dannes ved gevindforbindelserne mellem dine rør. Disse irriterende lækager forårsager ikke kun støj, men også betydelige omkostninger, hvis de ikke repareres i tide.

I denne artikel

Tætning af rør med et rørgevindtætningsmiddel

Mange rørgevindtætningsmidler er designet til industriel anvendelse, men du kan også bruge dem i dit hjem. De effektive rørgevindblandinger forhindrer lækager ved gevindforbindelserne, der forbinder rørene, selv under barske forhold.

Rørgevindtætningsmidler giver flere fordele sammenlignet med de tapes og spartelmasser, du også kan bruge til at forbinde rør. De bedste produkter forhindrer lækager, fordi de ikke krymper, revner, kryber eller rives itu. Tætningerne opfylder også kravene til sprængstyrke i de fleste rørsystemer og modstår vibrationer og stødbelastninger. Endelig forhindrer disse rørtætningsmidler korrosion og tæring på rørene.

Eksperttips

Midler til tætning af rør

Du kan bruge rørtætningsmidler til at forhindre stoffer som vand i at trænge gennem gevindforbindelserne mellem rørene.

Ikke alle rørtætningsmidler er dog lige gode. Når du vælger den rigtige rørgevindblanding til dit projekt, skal du sikre dig, at den kan modstå det service- eller miljøtemperaturområde, den vil være underlagt. Du skal også overveje hvilken gevindtype, du tætner. Producentens instruktioner kan oplyse dig om hvilke materialer, dit produkt kan binde.

Sådan udfører du tætning af rør

At vælge den rigtige rørtætningsmasse er det første trin i ethvert gør-det-selv rørtætningsjob. Når du har gjort det, skal du følge disse trin for at slippe af med lækager:

  • Gør dig klar. Saml de dele, du vil tætne, og din rørtætningsmasse. Bær handsker for at beskytte dine hænder.
  • Rengør og klargør alle udvendige og indvendige overflader. Rengør og affedt overfladerne (evt. med specialrens) og lad dem tørre. Hvis materialerne, der skal limes, er inaktive metaller, eller hærdehastigheden ikke er hurtig nok, kan du sprøjte en aktivator på overfladerne for at forberede dem.
  • Påfør en stribe rørtætningsmiddel rundt om hangevindet (360 grader), og lad det andet gevind være fri. Hvis du arbejder med et større gevind, skal du påføre rørtætningsmidlet på både han- og hungevindet.
  • Indsæt hangevindet i hungevindet. Skru de to stykker sammen, hvilket også spreder rørtætningsmidlet, så det udfylder eventuelle mellemrum. Spænd dem efter behov med en rørtang eller et andet passende værktøj.
  • Ryd op. Brug en klud til at tørre overskydende rørtætningsmiddel af, før det tørrer, for at opnå en pæn, ren samling. Som altid: Vask dine hænder, når du er færdig.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i