Skip to Content
12 min læsning
Reparation

Superlim gel: Fix det meste med en superklæbende gel

Er stiletterne, brillestangen eller din elskede ring knækket? Og er du lige på vej af sted? Lim dem straks med superlim gel. Vælg den rette superklæbende gel, og fix det meste med det samme. Så kan du hurtigt komme af sted igen.

Superlim gel er perfekt til at lime alt fra keramik og metal til træ, plast og meget mere
I denne artikel

Hvad er superlim gel?

Superlim gel – af og til også kaldet cyanoacrylate gel – er et klæbemiddel, som har revolutioneret både håndværk og reparationer. Gelen har nemlig en unik evne til at binde materialer sammen, som ellers kan være svære at lime. Det gælder uanset om det er træ, plastic eller metal, du skal lime.

Så ligegyldig om skal du reparere små genstande, eller om det er en større opgave, du har foran dig: En hurtigtørrende superlim gel skal nok klare ærterne.

Superlim gel har en unik evne til at binde de fleste materialer sammen, fx forskellige stoffer

Eksperttips

Sådan bruger du superlim gel

Superlim gel findes i en række forskellige udgaver, skræddersyet til at lime forskellige materialer og overflader. Og det er tilmed let at påføre selv små mængder superlim gel meget præcist. Det sørger en række nyudviklede emballager for.

Skal du lave små reparationer af for eksempel legetøj, smykker eller sko, så påfører du lim på følgende måde:

  1. Find ud af, hvilken type overflade, du skal lime sammen. Der findes nemlig forskellige slags superlim gel, udviklet specifikt til for eksempel plastic, metal eller træ.
  2. Tag er par handsker af enten nitril eller latex på hænderne, så du undgår lim på huden.
  3. Påfør limen, så der er lige meget lim-gel på begge overflader.
  4. Tryk de to overflader sammen og fasthold dem med for eksempel en klemme, eller læg en bog ovenpå for at holde presset, indtil limen er tør.
  5. Læs grundigt emballagens label for at se, om der er særlige instruktioner, du skal være opmærksom på. Generelt tørrer de fleste superlim gels dog hurtigt.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i