Skip to Content
13 min læsning
Stop regnen!

Introduktion til: Tætningsmasse til taget

Ikke flere dryp! Ikke flere lækager! Det er tid til at reparere dine tagrender og tage og beskytte dit hjem i mange år fremover. Den bedste måde at holde elementerne ude er ved at bruge Pattex Tag & Reparationsmasse.

I denne artikel

Hvorfor bruge en tætningsmasse til tag på tagrender og tag?

Hvis elementerne langsomt arbejder sig ind i dit hjem, er det på tide at tjekke dine tagrender og dit tag. En god tætningsmasse til tag er det ideelle produkt til at reparere tag og tagrender, fordi det er designet til at fylde forbindelser og samlinger og kan bruges på våde eller fugtige overflader. Hermed giver det en stærk, fleksibel og vandtæt forsegling, som sikrer dit hjem mod selv det mest ekstreme vejr.

Påkrævede materialer

Sådan bruger du tætningsmasse til tag til at reparere utætte tagrender

At reparere dine tagrender er nemmere, end du måske tror! Bare grib fat i en stige, et par handsker og den rigtige tætningsmasse til tag.

 1. Det første, du skal gøre, er at lokalisere problemet og finde ud af, om det kan løses, eller om du skal udskifte tagrenden helt.
 2. For at reparere tagrenden skal du starte med at fjerne alt snavs og aftørre området.
 3. Fyld tætningsmasse til tag i fugepistolen og skær dysen til u den rette størrelse.
 4. Påfør tætningsmasse til tag langs eventuelle samlinger eller huller, der skal repareres.
 5. Hvis du har brug for at fastgøre en anden del af tagrenden eller tilføje et nyt stykke ovenpå, så sørg for at påføre tætningsmassen på delen nedenunder først.
 6. Når du har placeret det nye eller eksisterende stykke øverst, skal du tilføje mere fugemasse langs alle de udvendige samlinger.
 7. Udglat tætningsmidlet ved hjælp af din finger eller et egnet redskab.
 8. Lad tætningsmassen tørre i 24 timer.

Sådan reparerer du tagsten med tætningsmasse til tag

Hvis du har fundet revner i dine tagsten, kan du også bruge tætningsmasse til tag til at reparere disse hurtigt og nemt.

 1. Sæt din stige op, og sørg for, at du sikkert kan nå de tagsten, du skal reparere.
 2. Rengør revnen i tagstenen med en tandbørste eller stålbørste og en blanding af vand og opvaskemiddel. Aftør området grundigt.
 3. Fyld tætningsmidlet i fugepistolen og skær dysen til i den rette størrelse.
 4. Påfør tætningsmasse til tag direkte oven på revnen og skub den ind i revnen. Glat den herefter ud med enten din finger eller et glatteværktøj.

Vælg den rigtige tætningsmasse til tag til opgaven

Når det drejer sig om at udføre reparationer på dine tagrender eller tagsten, er Pattex Tag & Reparationsmasse et godt valg til opgaven. Denne specielt sammensatte tætningsmasse til tag er designet til at udfylde forbindelser og samlinger i tagrender, nedløbsrør og andre tagdele. Den giver også en stærk, fleksibel, holdbar og vandtæt tætning, som dine tagrender og dit tag har brug for til at modstå det danske vejr.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i