Skip to Content
13 min læsning
Klart det bedste valg

Klar silikonelim med synlige fordele

Klar silikonelim har klare fordele, især den usynlige samling. For det ville være ærgerligt, at en tydelig samling stod ud midt i dit ellers flotte DIY-projekt. Læs denne guide for at lære mere om gode typer transparent lim, der kan klare opgaven.  

I denne artikel

Klar silikonelim: Klart det bedste valg

Transparent lim, såsom klar silikonelim, er tilgængelig til en lang række overflader fra porcelæn til gummi og hård PVC-plast. Men det er ikke alle produkter, der matcher alle typer samlinger. 

Hvilken skal du vælge?

Der findes et bredt udvalg af transparent lim, der bliver usynlig, når den er tør, herunder Pattex Kontaktlim Transparent. Du kan anvende limen til især indendørs opgaver, der kræver kort fordampningstid og hurtigt, fleksibelt hold på plastik, blød PVC, træ, læder, gummi, kork og meget mere.

Påkrævede materialer

Eksperttips

Sådan bruger du transparent lim Forberedelse Transparent lim Klar silikonelim Rengøring

Forberedelse

Forbered dit arbejdsområde. Uanset om du bruger klar silikonelim eller transparent lim, skal du altid sørge for, at dit arbejdsområde er rent. Overfladerne på det, der skal limes, skal være tørre og rengjort samt fri for støv. Det kan også være en god idé at sikre dig, at temperaturen matcher dit limprodukt, inden du begynder. 

Gør det sjovt og sikkert! Som mange andre limprodukter kan klar silikonelim irritere din hud og dine øjne. Derfor er det vigtigt at arbejde i et velventileret område. Husk at bære handsker og at vaske hænderne efter brug. 

Transparent Lim

Påsætning. Påfør et tyndt lag transparent lim til den ene overflade, der skal limes. Sammensæt de to flader hurtigt, og hold dem godt samlet (før de danner en hinde) efter producentens anvisninger. Meget porøse overflader kan have brug for et tykkere lag lim, muligvis på begge flader. 

Fugt overfladerne. Hvis begge flader er ikke-porøse, kan det ofte hjælpe at blødgøre dem med en let opvredet klud; alt efter producentens anvisninger. Absorberende overflader er normalt vandafvisende og kræver ikke fugt. 

Lad det tørre. Limen vil nå sin maksimale styrke efter den er helt gennemhærdet. 

Klar Silikonelim

Påfør klar silikonelim. Start med at anvende limen på den ene af de to flader, du gerne vil samle. 

Slib let på den anden overflade. Det øger chancen for en stærk samling, særligt hvis du samler gummi- eller plastikoverflader.

Hold fast med klemmer og lad tørre. Pres de to sider sammen, og hold dem fast med klemmer i resten af tørretiden, som producenten anbefaler. 

Rengøring

Rengør dit arbejdsområde og værktøj. Rens værktøj og fjern limrester hurtigt med terpentin (til klar silikonelim) eller ved hjælp af sprit, acetone eller petroleum (til transparent lim). Du kan fjerne overskydende hærdet transparent lim med en hobbykniv eller lignende skarpt værktøj.   

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i