Skip to Content
12 min læsning
Reparation

Lim til keramik: Reparer let ødelagt keramik med den rigtige lim

Med den rette keramiske lim er det let at klinke skårene. Læs her, hvordan du vælger den rigtige lim og dermed let reparerer skåret eller ødelagt keramik.

Lim til keramik sikrer, at dine yndlingsgenstande bliver som nye igen efter en lille, hurtig reparation
I denne artikel

Vælg den rette lim til keramik – det skal du vide

Med et stort udvalg af lim på markedet kan det være svært at vælge den helt rigtige lim, hvis du skal lime keramik. Derfor får du her et par brugbare tips til, hvordan du vælger den rette keramiske lim.

Den bedste lim til keramik har bred anvendelse og kan binde keramik til en række forskellige materialer som for eksempel træ, læder, glas, spejl, metal og visse typer af plastic.

Vær dog opmærksom på, at keramik under den blanke overflade er et porøst materiale. Derfor skal limen kunne klæbe og binde sig til en porøs overflade. Og er der skår, hvor du mangler et stykke, så har du brug for en særlig keramisk lim, som kan udfylde hullet.

Og skal du reparere keramik beregnet til fødevarer? – for eksempel krus eller keramikskåle? Så er det vigtigt, at du vælger en fødevaresikker lim.

Reparationer med lim til keramik gør revnerne nærmest usynlige

Eksperttips

Sådan bruger du lim til keramik

Det er enkelt at lime ødelagt keramik sammen. Sådan gør du:

  1. Saml de ødelagte stykker keramik på forhånd, så du er sikker på, at du ikke mangler noget.
  2. Påfør et tyndt lag lim på begge stykker keramik, som du skal lime sammen.
  3. Pres stykkerne sammen og sørg for, at de ligger præcist. Er det nødvendigt at flytte lidt på stykkerne, så de passer helt perfekt, så skynd dig at gøre det.
  4. Hold stykkerne sammen, så limen får lejlighed til at binde. Fastspænd om nødvendigt keramikstykkerne, så limen kan hærde så længe, som det er nødvendigt.
  5. Skrab overskydende lim af keramikken, når limen er fuldt hærdet.

Del dine egne projekter

Måske er du også interesseret i